Zengő Alföld Kupa, Szeged

2021.01.18, 19:33 Teke
Teke illegál! :-)

A tavalyi évben, legnagyobb bánatunkra letiltották az amatőr csapatsportot, az erőmű pedig a paksi tekéző épületét. Már hamar elkezdett hiányozni ez a remek sport a csapatunknak. Reménykedtünk a határidők lejárta előtt a nyitásban, de csak a hosszabbításokat jelentették (jelentik) be állandóan. Már 2020-ban terveztük a szokásos BB Mentor Kupát, ami már hagyományosan évindító és igen nagyszabású megmérettetés. December elején már regisztrálunk és reménykedtünk. Aztán a hónap közepén jött a hír, hogy nyárra tolják a versenyt. Viszont helyette kiírásra került a Zengő Alföld Teke Kupa. A dolog pikantériája, hogy a kiírás első verziójában szerepelt az amatőr játékosok kiírása is, tehát lelkesen jelentkeztünk. (Bár furcsa volt a lehetőség…) Aztán egy nappal a verseny előtt felkerült a netre a módosított versenykiírás, ami már amatőrök nélkül íródott és érvényes játékengedélyhez kötötte a versenyen való részvételt. Na bumm. Közben viszont ugyan ezen a napon telefonos egyeztetés során szeretettel vártak minket. Volt némi értelmezési bizonytalanság, de a lelkesedésünk és a játék hiánya legyőzött minden ellenérzést!

A nyavalyás korona vírus, az ünnepi pihenés, a karácsonyi étkek özöne után hatalmas lelkesedéssel vetettük magunkat a már jó korán beharangozott versenybe, amit nagyon vártunk is. Természetesen elvárások és bármi féle eredménykényszer nélkül (ha csak a csináljuk egyáltalán végig, nem az…) vágtunk bele és teljesítettük is a 130 gurítást. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a végkifejlettől függetlenül, Szalai János remek eredményt ért el a maga 552 ütött fás teljesítményével.

A verseny végeztével kocsiba pattantunk és haza siettünk, mert ugye a kijárás csak 20:00-ig lehetséges és a Szeged – Paks távolság nem elhanyagolható. Út közben jött a telefon, hogy elfelejtettük bemutatni a játékengedélyünket, amivel igazából nem is rendelkeztünk. Na hoppá, ezek szerint a csapat illegálisan versenyzett. Ki is lettünk zárva annak rendje és módja szerint. (szegény János…)

Mindezektől függetlenül remek élménnyel gazdagodtunk és átmozgathattuk a ritkán használt tekés izomcsoportokat.

Képek a galériában


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%